Nieuws

Bedrijven die bezetting Palestina steunen niet welkom in Molenbeek

“Als publieke overheid dragen we een rechtstreekse verantwoordelijkheid”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Dirk De Block. Hij is trots op zijn gemeente, die laat zien dat het mogelijk is iets te doen tegen de Israëlische bezetting.

Molenbeekse PVDA-fractie zwemt tegen de stroom in

Het Molenbeekse gemeentebestuur wilde zwemlessen op school betalend maken. PVDA-raadslid Dirk De Block maakte zijn borst nat en hield een pleidooi om ze gratis te houden. Met succes.

Zes voorstellen van aanpak van jihadi-recrutering

Het is onaanvaardbaar dat jongeren uit onze wijken jihadstrijders worden. Als we dat willen tegengaan, moeten we simplistische oplossingen vermijden. Er zijn geloofwaardige voorstellen. Dirk De Block, gemeenteraadslid in Molenbeek en voorzitter van PVDA Brussel, presenteert ons zijn voorstellen voor de aanpak van jihadi-recrutering.

Molenbeek : meer dan 1200 kinderen hebben de naschoolse opvang verlaten: - 40% op minder dan 2 jaar tijd

Sinds 2013 moeten ouders betalen voor de opvang in Molenbeekse gemeentescholen. Je moet betalen voor de opvang ’s morgens, ’s avonds en ’s middags. De PVDA protesteert tegen deze maatregel omdat het kinderen uitsluit.

PVDA tevreden met start nieuwe immersieschool in Molenbeek

Deze avond zal de Molenbeekse gemeenteraad normaal gezien beslissen om van start te gaan met één tweetalige school in de gemeente (volgens de internationaal gerenommeerde immersie of CLIL methode). Volgens de PVDA kan dit het begin zijn van mooi een tweetalig project in de Molenbeekse scholen.

Voert de meerderheid Molenbeek naar het faillisement?

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen, welk eerste bilan voor de nieuwe meerderheid (Open VLD-MR-CD&V-CDH-Groen-Ecolo) in Molenbeek, aangevoerd door de liberale burgemeester Françoise Schepmans (MR) ?

Dit is jouw beweging