PVDA en Écolo Samen vragen de burgemeester om de families zonder papieren niet uit huis te zetten.

Tijdens de eerste gemeenteraad komende woensdag 5 december schuift de oppositie een dringende zaak naar voor. 90 personen (vooral kinderen en zwangere vrouwen), verenigd in La Voix des sans papiers, verblijven sinds 21 oktober in een leeg gebouw in de havenwijk van Molenbeek. PVDA en Écolo Samen vragen de burgemeester om er voor te zorgen dat alle legale opties gebruikt kunnen worden door de families en hun advocaat.  

OCMW Molenbeek beperkt de toegang tot medicatie

Dr. Hind Addi, 2e lijsttrekker voor PVDA en dokter bij Geneeskunde voor het Volk (GVHV) in Molenbeek vraagt gelijke toegang tot zorg voor alle mensen in de gemeente. In Molenbeek heeft het OCMW besloten om bepaalde medicamenten niet terug te betalen aan mensen die recht hebben op Dringende Medische Hulp (DMH). “Onaanvaardbaar”, volgens de arts, “gezondheid is een mensenrecht voor iedereen.”

Verkiezingen 2018 : verover de stad

Waarom een stem voor de PVDA nodig, nuttig en beslissend is Ontdek ook onze kandidaten.

Verkiezingen 2018 : de kandidaten van PVDA Molenbeek

Waarom een stem voor de PVDA nodig, nuttig en beslissend is Ontdek ook onze prioriteiten

Behoud het stukje groen aan de Scheutboslaan en de Bellestraat

Onze wijk heeft geen nood aan nog meer beton, maar aan meer groen, ruimte waar kinderen kunnen spelen en mensen kunnen wandelen. Op 16 september is het autoloze zondag en dan kom we samen op de hoek van de Scheutboslaan en de Bellestraat.

PVDA-Molenbeek wil 800.000 euro investeren in onderwijs

Door zes jaren van besparingen op de rug van de bevolking en dankzij een bijkomende financiering van het Gewest, kon Molenbeek een budgettaire marge vrijmaken van 800 000 euro. Maar waar gaat dit geld voor dienen? Voor de PVDA is er geen twijfel mogelijk: dit bedrag moet naar de gemeentelijke basisscholen gaan.

PVDA Molenbeek viert trieste tweede verjaardag van 97 lege appartementen in Brunfaut-toren

97 appartementen, 16 verdiepingen, 6500 vierkante meter. Het is reeds twee jaar dat de toren gelegen Fernet Brunfaut 65 in Molenbeek helemaal leeg staat. Opgestart in 2014, staat het renovatieproject stil en is er geen nieuws over de werken, die begin 2018 hadden moeten beginnen.

Yvette gekwetst door ingezakt voetpad in Molenbeek

De stoep in de Schoonslaapsterstraat in Molenbeek is in zeer slechte staat. De bewoners ergeren zich blauw aan de losliggende stenen. Onlangs struikelde Yvette erover en kwetste zich aan het gezicht. De PVDA vraagt dat de gemeente optreedt.

Bedrijven die bezetting Palestina steunen niet welkom in Molenbeek

“Als publieke overheid dragen we een rechtstreekse verantwoordelijkheid”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Dirk De Block. Hij is trots op zijn gemeente, die laat zien dat het mogelijk is iets te doen tegen de Israëlische bezetting.

Molenbeekse PVDA-fractie zwemt tegen de stroom in

Het Molenbeekse gemeentebestuur wilde zwemlessen op school betalend maken. PVDA-raadslid Dirk De Block maakte zijn borst nat en hield een pleidooi om ze gratis te houden. Met succes.