PVDA tevreden met start nieuwe immersieschool in Molenbeek

Deze avond zal de Molenbeekse gemeenteraad normaal gezien beslissen om van start te gaan met één tweetalige school in de gemeente (volgens de internationaal gerenommeerde immersie of CLIL methode). Volgens de PVDA kan dit het begin zijn van mooi een tweetalig project in de Molenbeekse scholen.

 

Dirk De Block, PVDA-gemeenteraadslid in Molenbeek: “Sinds september 2013 zijn wij vragende partij voor tweetalige scholen in Brussel. Onze petitie voor “immersiescholen” haalde honderden handtekeningen aan Brusselse scholen. We werkten nauw samen met immersie-specialist Piet van de Craen (VUB) in onze campagne. We organiseerden meerdere bijeenkomsten met de schepenen in Molenbeek en verschillende directies om hen meer uitleg en steun te verschaffen. Al verschillende malen diende de PVDA een motie in voor immersiescholen, en nu zal de gemeente hier eindelijk mee akkoord gaan.”

Dirk De Block gaat verder: “We zijn zeer blij dat de gemeente Molenbeek de stap zet naar immersie-onderwijs.
Immersie beginnen in één nieuwe school betekent een belangrijke mijlpaal, die later verder gezet kan worden naar andere scholen.
Internationale studies tonen aan dat immersie toegankelijk is voor alle lagen van de maatschappij. We hopen dan ook dat onze gemeente al het mogelijke doet om immersie toegankelijk te maken voor alle kinderen van de gemeente.”

Immersie betekent dat een deel van de lessen in de andere landstaal wordt gegeven (of herhaald). Immersie wordt best gestart bij kinderen van circa 6 jaar, waardoor hun tweetaligheid na 6 jaar aanzienlijk beter is dan bij andere kinderen.

Meer info vindt u op www.tweetaligeklassen.be


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Dit is jouw beweging